Dobrý večer, dnes je neděle 19.5.2024, svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Smrt mozku - příznaky, projevy, vyšetření

smrt-mozku-priznaky-projevy-vysetreni
smrt-mozku-priznaky-projevy-vysetreni
Mozková smrt je nezvratné vymizení všech mozkových funkcí včetně funkcí mozkového kmene bez ohledu na přetrvávající činnost kardiovaskulárního aparátu a jiných orgánů. Mozková smrt je ztotožněna s biologickou smrtí jedince. Tento fakt je přijímán lékaři, veřejností, statutárními orgány a právními řády většiny zemí světa a vychází z následujících skutečností:
___
___

Neurologie - nervosvalová onemocnění a jejich léčba v přehledu

nervosvalovy.jpgStránka se v přehledu zabývá nervosvalovými onemocněními se zaměřením na myopatii, myotonii, myastenii, myoplegii a apalický syndrom.

 

Jaký je rozdíl mezi tenisovým loktem a oštěpařským, golfovým loktem

rozdil-tenisovy-loket-osteparsky-golfovy-loket-priznaky-projevy

rozdil-tenisovy-loket-osteparsky-golfovy-loket-priznaky-projevy
Tenisový loket je druh tendopatie (poškození šlach) úponových šlach. Příčinou jsou drobná poranění při zátěži (často chronické jednostranné přetěžování) i věkem pokračující degenerace úponů. Oštěpařský, golfový loket je obdobné postižení jako u tenisového loktu, v tomto případě jsou přetíženy flexory (ohybače zápěstí) typické pro baseballisty, golfisty a atlety provádějící různé druhy hodů.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Květná a zámecká zahrada Kroměříž - fotografie, fotogalerie

zamecka-zahrada-kvetna-zahrada-kromeriz-fotografie-fotogalerie
zamecka-zahrada-kvetna-zahrada-kromeriz-fotografie-fotogalerie
V rámci jarních toulek po ČR jsem se byl po třech letech podívat v Kroměříži, kde jsem navštívil květnou a zámeckou, resp. podzámeckou zahradu. Jsou to jedny z nejkrásnějších míst v naší zemičce vůbec. Při toulkách po zahradách a Kroměříži jsem udělal několik docela pěkných fotografií, které bych všem rád ukázal. Kliknutím na odkazy dole se dostanete do jednotlivých fotogalerií.
___
___

Když je zle, není to možná až tak zlé aneb životní lži kterým věříme

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime

kdyz-je-zle-neni-to-mozna-az-tak-zle-aneb-zivotni-lzi-kterym-verime
Zapomeňte na 10 lží, které jste pokládali za pravdu. Třeba o tom, že být bez partnera znamená vždy osamělost, že štěstí znamená že máte vše co chcete, že život musí jít přesně určeným způsobem, že skvělý život mají jen vyvolení lidé nebo že těžké časy jsou čistě negativní věc. Nemusí to tak být. 

___

___

Tesco? Nejvyšší čas na odchod. Nákup v den výplaty není vždy dobrý nápad.

tesco_nejvyssi_cas_na_odchod.jpgJe 15. srpna. Po osmi hodinách v práci s bolavou hlavou se rozhoduji jít na nákup. Nasedám do auta a už příjezd na parkoviště mě utvrzuje, že to právě dnes není nejlepší nápad. Všude mnoho aut, skoro by se dalo říct, že na hlavním tahu, kudy odjíždí auta je kolona. Přednost zprava? Ale kdeže!

___

___

Vztahy - náhodné články

Jak se zbavit žárlivosti, léčba, žárlivý partner a co s ním?

lecba_zarlivosti_jak_se_zbavit_zarlivosti_zarlivy_partner.jpgŽárlivost je jako rakovina. Postupně, ale důkladně vám rozloží a zničí váš partnerský vztah. Tam, kde byla láska a zalíbení, se usídlí strach a výčitky. Pokud ve vztahu trpíte žárlivostí, nesnažte se vyléčit pouze její následky. Snažte se nejprve najít, proč vlastně žárlíte. 
___

Jak se stát neoblíbeným, proč vás ostatní v práci nemají rádi?

nepopularni_clovek.jpgPoložme vedoucím pracovníkům a manažerům otázku: S jakým typem lidí se vám špatně spolupracuje? Získáme tak určitý "top ten" žebříček nevhodného chování na pracovišti. Chování, které může stát v pozadí vašich pracovních nebo psychických problémů. Ukažme si, čemu je lepší se vyhnout.
___
___

Jak poznat manipulátora - charakteristika, 30 znaků manipulačního chování ve vztahu

jak-poznat-manipulatora-30-znaku-manipulacniho-chovani-ve-vztahu

jak-poznat-manipulatora-30-znaku-manipulacniho-chovani-ve-vztahu
Možná se vám někdy stává, že vás partner nebo partnerka nutí do něčeho co si sami nepřejete dělat. Je to vysilující, nepříjemné a degraduje to vaši osobnost. Takovým lidem se říká manipulátoři. Jak poznat manipulátora se dozvíte ze znaků, které jsou ve stránce popsány. 

___

___

Texty - náhodné články

Čím nahradit kalorické potraviny - majonéza, máslo, cukr, strouhanka

cim-nahradit-kaloricke-potraviny-majoneza-maslo-cukr-strouhanka

cim-nahradit-kaloricke-potraviny-majoneza-maslo-cukr-strouhanka
Bez nich to prostě nejde. Majonéza, cukr, hory másla nebo poctivá strouhanka... Taky se vám sbíhají sliny, ale přitom máte výčitky, když si tyhle dobroty v pokrmech dopřáváte? Poradíme vám, čím je zdravě a chutně nahradit. Ve výsledku to téměř nepoznáte... 

___

___

Zánět středního ucha a léčba - kdy pomůže lékař a kdy babské rady (obklady a bylinky) a příroda

zanet-stredniho-ucha-a-lecba-kdy-pomuze-lekar-a-kdy-babske-rady-obklady-a-bylinky-a-priroda

zanet-stredniho-ucha-a-lecba-kdy-pomuze-lekar-a-kdy-babske-rady-obklady-a-bylinky-a-priroda
Jaké jsou možnosti léčby? Co vám doporučí lékař a čím si pomůže přírodní medicína? Když se řekne bolest uší, možná se vám vybaví hlava ovázaná šátkem s mašlí nahoře. Kdo to nezažil, může si gratulovat. Bolí to jako čert. A vůbec nemusí jít rovnou o zánět středního ucha. Stačí, když se zvrtne rýma. Záněty uší, hlavně středního, lidé považují za dětské nemoci.

___

___

Jak chránit a pečovat o kůži a pleť obličeje v zimě - rady, tipy

jak-chranit-kuzi-a-plet-obliceje-v-zime-rady-tipy

jak-chranit-kuzi-a-plet-obliceje-v-zime-rady-tipy
Pokožka v zimě trpí mnohem víc než v ostatních ročních obdobích. Aby byla krásná a zdravá, zaslouží si speciální a vydatnou péči. Přechody z vytopených místností do mrazu, vítr, ale i zimní sluneční paprsky jsou hlavní příčiny trápení pleti v zimě. Ztrácí jas, vysušuje se, šupinkatí, objevují se červené skvrnky a může i praskat. Navíc pálí a svědí. Abychom těmto problémům, které naší pleti ubírají krásu, ale také zdraví, předešli, stačí zavést si pravidelné zimní rituály a zvolit pro ně správné přípravky.

___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz